Frank van Luijk

Executive assessment adviseur en leiderschapsexpert

Frank van Luijk studeerde zowel psychologie als filosofie. In 1982 studeerde hij af als Arbeids- en Organisatiepsycholoog aan de V.U. en in 1989 behaalde hij zijn doctoraalexamen Wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam. Naast zijn werkende leven is hij onderzoek blijven doen. Dit resulteerde erin dat Frank in 2011 promoveerde tot doctor in de psychologie op onderzoek naar de betekenis van werken (‘Waarom werken wij?’).

Frank is in 1983 bij LTP gaan werken, waar hij zich ontwikkelde tot een expert op het terrein van assessmentmethoden. Hij vervulde opdrachten voor een zeer groot aantal bedrijven en instellingen in Nederland. Ook geldt hij als de belangrijkste selectieadviseur van de Rechterlijke Macht in Nederland. Daarnaast adviseerde hij in de loop der jaren ook diverse buitenlandse overheden over de selectie van rechters. Tussen 2001 en 2012 doceerde Frank ‘selectiepsychologie’ aan de Vrije Universiteit.

Naast een publiekseditie van zijn dissertatie publiceerde hij onder andere ‘Hoe krijg ik ze zo ver. Psychologie voor managers’ en recentelijk, ‘De ontspoorde manager. Waarom mensen aan de top de weg kwijt raken’ (2014).

Binnen zijn adviespraktijk houdt Frank zich voornamelijk bezig met executive assessment, teamsamenstelling, het in kaart brengen van ontwikkelpotentieel. Daarnaast adviseert hij over vraagstukken betreffende integriteit en derailments (ontsporingen). Dit omvat het in kaart brengen van de manier waarop mensen omgaan met morele dilemma’s, zowel in normale omstandigheden als onder druk.


Ons Team

Jonathan Warner beschikt over een team van 14 adviseurs die hieronder worden gepresenteerd. Met deze adviseurs kunnen wij alle aspecten van onze dienstverlening invullen. Daarnaast beschikken we over een netwerk van adviseurs die wij kunnen inzetten bij omvangrijke en gespecialiseerde opdrachten.

Arjan Eleveld
Arjan Eleveld
Founding Partner
Herman Prakke
Herman Prakke
Managing Partner
Reinout van Kalleveen
Reinout van Kalleveen
Partner en executive coach
Amber van den Hout
Amber van den Hout
Partner en assessment adviseur
Dorien Gruppelaar
Dorien Gruppelaar
Assessment adviseur en personal coach
Frank van Luijk
Frank van Luijk
Executive assessment adviseur en leiderschapsexpert
Pernille La Lau

Presentatie coach
Hans Roos
Hans Roos
Bestuursadviseur en personal coach
Rene Bastiaansen
Rene Bastiaansen
Specialist op het gebied van leiderschapsprogramma’s
Jolanda Vollebregt
Jolanda Vollebregt
Office Manager
Frans Gosses
Frans Gosses
Executive coach en bestuursadviseur