Herman Prakke

Managing Partner

Transformationele verandering ondersteunen door middel van executive coaching,
teambuilding en organisatie- en leiderschapsontwikkeling, met 20 jaar internationale managementervaring en oprechte interesse in de rechterkant van het menselijk brein. Herman is onder andere managing partner bij Jonathan Warner en Adjunct van Ashridge Executive Education aan de Hult International Business School.

Herman heeft een MSc. van de Universiteit van Amsterdam (cum laude) en bouwde voor Koninklijke DSM bedrijven in Europa, China, India en Brazilië. Hij was onder meer General Sales Manager bij DSM Anti-Infectives en Business Director bij het DSM Innovation Centre, waar hij verantwoordelijk was voor het ontwikkelen van wereldwijde leiderschapsposities in de biobrandstoffen- en biochemische markten.

Als resultaat van zijn 20 jaar werkzaam zijn in de industrie, heeft Herman ervaren dat de menselijke kant van het ondernemen de kritische factor is in het succes of falen van organisaties. Deze ervaring heeft geleid tot zijn besluit om zich te concentreren op leiderschapsontwikkeling, teambuilding en coaching bij het ondersteunen van Transformational Change.

Daarbij maakt hij gebruik van diepgaande kennis over en ervaring met organisatieontwikkeling en groepsdynamiek in complexe verandertrajecten. Hij brengt een doorgewinterd begrip van interculturele samenwerking, zowel in de zin van nationale als bedrijfsculturen. Hij houdt van uitdagingen, is continu op zoek naar nieuwe invalshoeken om elk onderwerp te benaderen en haalt zijn energie uit de interactie met mensen. In deze rol werkt hij op C- en VP-niveau met verschillende Fortune 500-bedrijven, evenals met wereldwijde en lokale organisaties die actief zijn in onder meer energie, farmaceutica, biotech, gezondheidszorg, financiën en telecom, evenals met NGO’s en liefdadigheidsinstellingen.

Zijn aanpak: stevig op de inhoud, respectvol in de relatie. Listening is not waiting to speak. Echt willen begrijpen wat er speelt. De olifant in de kamer op elegante wijze aan de orde stellen. Met compassie, humor en optimisme. Eerst een veilige omgeving creëren, dan het moedige gesprek.


Ons Team

Jonathan Warner beschikt over een team van 14 adviseurs die hieronder worden gepresenteerd. Met deze adviseurs kunnen wij alle aspecten van onze dienstverlening invullen. Daarnaast beschikken we over een netwerk van adviseurs die wij kunnen inzetten bij omvangrijke en gespecialiseerde opdrachten.

Arjan Eleveld
Arjan Eleveld
Founding Partner
Herman Prakke
Herman Prakke
Managing Partner
Reinout van Kalleveen
Reinout van Kalleveen
Partner en executive coach
Amber van den Hout
Amber van den Hout
Partner en assessment adviseur
Dorien Gruppelaar
Dorien Gruppelaar
Assessment adviseur en personal coach
Frank van Luijk
Frank van Luijk
Executive assessment adviseur en leiderschapsexpert
Pernille La Lau

Presentatie coach
Hans Roos
Hans Roos
Bestuursadviseur en personal coach
Rene Bastiaansen
Rene Bastiaansen
Specialist op het gebied van leiderschapsprogramma’s
Jolanda Vollebregt
Jolanda Vollebregt
Office Manager
Frans Gosses
Frans Gosses
Executive coach en bestuursadviseur